Zaloguj się by mieć dostęp do całości serwisu
Zdjęcie |
||||
Składniki: 1 pełna szklanka mąki 1 szklanka wiórek kokosowych 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki cynamonu6 łyżek oleju 3 łyżki rumu (może być Malibu lub zwykła wódka) 2 duże jajka 3 średnie jabłka Dwa jabłka obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Trzecie jabłko kroimy w cienkie plasterki. Mąkę łączymy z kokosem, proszkiem i cynamonem. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej oraz alkohol i jeszcze chwilę miksujemy. Stopniowo, po łyżce dodajemy suche składniki, a kiedy ciasto jest jednolite dodajemy pokrojone w kostkę jabłka i mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do natłuszczonej i obsypanej kokosem tortownicy (23-25 cm), a na wierzchu układamy plasterki jabłek w taki sposób, Aby na siebie zachodziły. Dodatkowo wierzch ciasta można posypac cynamonem. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok godziny (wbity w środek ciasta patyczek powinien wyjść suchy, tzn nie obklejony surowym ciastem, bo może się okazać, że Wasz patyczek wejdzie w jabłko i wtedy będzie wilgotny). Przestudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem...pychotka!Smacznego! Data: 25/10/2014 21:30 Dodany przez: Barbara Mazurkiewicz Wymiary: 640 x 430 pikseli Rozmiar pliku: 227.76Kb Komentarzy: 2 Ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obejrzano: 1297 |
Komentarze |
||
|
Dodaj komentarz |
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze. |
Oceny |
|||||||||||||||||||||
Dodawanie ocen dostępne tylko dla zalogowanych Użytkowników.
Proszę się zalogować lub zarejestrować, żeby móc dodawać oceny.
|
Użytkowników Online
|